Verslavingen

Een verslaving gaat meestal ten koste van iets anders. Je bent namelijk zo gefocust op de verslaving, dat dit prioriteit nummer 1 wordt. Heel de dag denk je aan datgene dat jouw voldoening geeft: een sigaretje na het werk, de fles wijn in de koelkast, een meeslepende game..

Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de intensiviteit van de verslaving. Het kan gerust zo zijn dat jij af en toe wat wijntjes of biertjes drinkt, van een goed spel houdt, of los gaat op een feestje.

Pas wanneer jouw drang bóven alles gaat, kun je spreken van een ongezonde verslaving.

Lees ook: 95% van onze cliënten stopt met roken binnen 3 hypnose sessies >>

De gevolgen van een verslaving

Mensen beseffen vaak te laat welke schade hun verslaving veroorzaakt. Terwijl jij ervan overtuigd bent dat je alles onder controle hebt, kan een verslaving je leven al flink beïnvloeden. In het ergste geval lijden je vrienden, familie en carrière er zelfs onder. Om nog maar niet te spreken over je gezondheid.

Een verslaving hoeft daarbij niet altijd gepaard te gaan met roken, drinken, blowen of andere drugs. Denk bijvoorbeeld ook aan een:

  • Gameverslaving;
  • Telefoonverslaving;
  • Gokverslaving;
  • Eetverslaving;
  • Medicijnverslaving;
  • Sex-verslaving.

In het begin lijkt het nog vrij onschuldig, maar naarmate het gebruik langer duurt en intensiever wordt, worden de problemen ook groter: schulden, werkloosheid, geen vrienden, geen contact met familie, ernstige gezondheidsschade, verwaarlozing, gewichtstoename enzovoorts.
Hypnose tegen verslavingen

Met hypnotherapie gaan we niet urenlang over de verslaving praten. We gaan juist kijken waar de verslaving vandaan komt, welke emotie eronder ligt, en hoe we dit uit jouw systeem kunnen programmeren. Dit doen we door het onbewuste gedeelte van het brein te beïnvloeden.

Er zit meestal meer achter een verslaving dan de voldoening zelf. Zo zijn het gebrek aan veiligheid, het onderdrukken van emoties en een negatief zelfbeeld veelvoorkomende oorzaken. Met hypnotherapie gaan we werken aan deze onderliggende emoties, zodat jouw drang naar de verslaving verdwijnt. Je hebt deze verslaving dan niet meer nodig om je goed te voelen.
Denk jij dat jouw verslaving voortkomt uit een verborgen emotie? Klik dan op de onderstaande button om een afspraak te maken, of neem contact op: