Meditatie

Meditatie kan je helpen om te ontspannen, om je gedachtenstroom tot rust te brengen en intenser het huidige moment te beleven. Naast geestelijke en lichamelijke ontspanning levert mediteren nog andere voordelen op. Zo kan Mediteren helpen met het optimaliseren en verbeteren van je:

Prestaties.
Topsporters, politici en corporate executives weten het al lang: je boekt betere resultaten als je mediteert. Je verhoogde mentale kracht geeft je een betere focus en een groter concentratievermogen. Helder denken leidt tot betere beslissingen, meer creativiteit, minder verspilling van energie en een meer holistische kijk op de werkelijkheid. Betere beheersing van je gevoelens en emoties leidt tot een verbetering van je sociale leven en in je functioneren.

Welzijn en Lifestyle.
Mediteren leert je je geest te kalmeren, je gedachten en gevoelens te observeren en te accepteren. Het bereiken van een verhoogde staat van bewustzijn gaat vaak hand in hand met een gevoel van innerlijke rust, plezier en tevredenheid. Ons persoonlijk geluk hoeft niet meer voor te komen uit dingen doen of krijgen, maar wel uit gewoon jezelf ZIJN !

Gezondheid.
Talloze wetenschappelijk onderzoeken tonen aan dat meditatie allerlei genezingsprocessen bijzonder goed en effectief kunnen ondersteunen. Meer energie, een lagere bloeddruk, een lager cholesterolniveau, een gezonde spierspanning en hartslag, beter omgaan met stress en een diepere ademhaling zijn maar een paar van de voordelen die mediteren je brengt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *