Hypnose en sport

Hypnose is een staat van geconcentreerde aandacht die zich naar binnen richt. Iedereen kan in hypnose komen mits je gebruik maakt van verbeeldingskracht, concentratie en je intelligentie. Hypnose is een zeer ontspannen fysieke en mentale staat waarbij jij je meer bewust wordt van je eigen lichaam. Dat betekent dat je je snel, makkelijk, plezierig en succesvol kunt veranderen waardoor jij meer ontspannen, prettiger en gezonder gaat leven. Na een hypnosesessie zul je meer controle en zelfvertrouwen krijgen.


Wat veel mensen niet weten is dat hypnose ook een vorm van therapie kan zijn. Op die manier is hypnose nuttig voor iedereen. Wanneer mensen onder hypnose zijn, duiken ze in hun onderbewustzijn. Ze zitten in zichzelf in plaats van in de buitenwereld. Maar eigenlijk zitten we allemaal wel eens in ons onderbewustzijn, vaak zonder dat we er zelf bij stil staan, bijvoorbeeld als we een boek lezen en hier helemaal in op gaan. Wat er dan om je heen gebeurt gaat totaal langs je heen. Dit is een fijn en ontspannen gevoel. Dit gevoel kan ook zelf oproepen worden door middel van zelfhypnose.
Veel mensen denken dat wanneer je in hypnose bent, je geen controle meer hebt. Dit is één van de misverstanden die over hypnose bestaat. Je bent juist meer in controle omdat je geconcentreerder bent en toegang hebt gekregen tot al jouw potentie. Je bent altijd in controle over de situatie. Hypnose is een woord voor een diep ontspannen en geconcentreerde toestand van ons brein. Hypnose is een zeer prettige en rustgevende staat.

Dat betekent dat jij optimaal gebruik gaat maken van je kwaliteiten, talent(en) en vaardigheden. Bovendien kan de training steun bieden in een proces van persoonlijke groei. Bijvoorbeeld door het geven van inzicht in de eigen persoonlijkheid en natuurlijke mogelijkheden. Met hypnose komen er positieve veranderingen tot stand.

Wat voor het trainen van een fysieke conditie geldt, is even waar als voor het trainen van een mentale conditie. Aspecten als motivatie, concentratie, positieve denkhouding, zelfvertrouwen en spanningscontrole zijn door mentale training aanzienlijk te verbeteren. Wist je dat sinds de Olympische Spelen van 1968  topsporters gebruik maken van sportpsychologische technieken?  Niet verwonderlijk dat topsporters erkennen dat verreweg het grootste gedeelte van een topprestatie wordt bepaald door mentale factoren. Overigens geldt het belang van een goede mentale conditie niet alleen voor topsporters. Op alle niveaus kunnen zich mentale belemmeringen voordoen die gewenste prestaties in de weg staan.
In de trainingen zullen ook de voordelen van goed leren ontspannen naar voren komen. Na een fysieke inspanning volgt er een heerlijke fysieke en mentale ontspanning. Uiteindelijk zal je leren die ontspanning te kunnen opwekken tijdens de inspanning. In het dagelijkse leven een waardevolle aanvulling op je levenswijze waar we continue moeten presteren.
In de sportmix kunt u aangeven tijdens het intakegesprek hoe uw trainingen eruit wilt doen gaan zien. Wilt u meer werken aan de fysieke conditie of juist aan de mentale conditie. Meer martial arts of juist meer de buitensporten.
Leer wat het is om je onderbewuste die cadeautjes te geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *