TaeKwondo

Taekwondo, karate uit Korea maakt mensen beter door het lichaam en de geest te verenigen en helpt ze zelfvertrouwen en een sterk gevoel van lichamelijk en geestelijk welzijn te krijgen. Taekwondo is een flitsende en dynamische Koreaanse vechtsport, die op recreatieve wijze, op wedstrijdniveau of puur als zelfverdediging beoefend kan worden.

Het bewust maken en trainen van je eigen fysieke en mentale kwaliteiten en het verbeteren daarvan zodat men met veel meer zelfvertrouwen in het dagelijks leven staat !

Taekwondo is een van de modernere krijgskunsten uit het oosten te weten Korea. Het legt de nadruk op  traptechnieken in vele variaties, maar kent ook zeer veel stoot en slag technieken. Deze zijn terug te vinden in de stijlfiguren (Taegeuk en Poomse) en in de zelfverdedigingstechnieken.

Tae betekent springen, vliegen en trappen of breken met de voet. Kwon is Koreaans voor vuist, stoten of iets vernietigen met de hand of vuist. En Do staat, zoals ook in andere krijgskunsten, voor de weg, of de manier.