FAQ / Info

Wat is hypnose?
Hypnose is een staat van geconcentreerde aandacht waarbij je eigen realiteit, doormiddel van suggestie kan veranderen.

Hoeveel sessies zijn er nodig?
De duur van een training sessie is afhankelijk van meerdere factoren. Over het algemeen echter duurt een sessie één tot anderhalf uur. Wanneer een sessie langer zal duren kan dat zijn vanwege de voorbereidingen en opruimen van gebruikte materialen.

Kan ik worden gehypnotiseerd?

Ja, vrijwel iedereen kan worden gehypnotiseerd als je dit maar zelf wilt en de juiste attitude gebruikt.

Kan ik iets in hypnose doen wat ik niet wil?
Nee. Dat is één van de meest voorkomende misverstanden over hypnose. Niemand zal iets doen wat in strijd is met je eigen morele of ethische overtuiging.

Kan ik iets in hypnose zeggen wat ik liever voor mij wil houden?
Nee. Veel mensen denken dat ze hun controle verliezen of uit handen geven. Tijdens mijn behandeling heb jij juist controle over het invullen van je nieuwe wensen en werkelijkheid. Het prijsgeven van diepliggende geheimen zal niet gebeuren.

Kan ik mij na afloop herinneren wat er is gezegd?
Ja. Je zult alles horen, voelen en ervaren. Heel intens en levendig. Het kan zijn dat sommige dingen niet bewust worden opgeslagen. Dit kan komen door de diepte van je ontspanning en focus.

Tijdens hypnose ben je toch inslaap?
Hypnose is afgeleid van de Griekse God “Hypnos” (de god van slaap). Hypnose zelf heeft verder niets te maken met slapen. In hypnose zal je alles horen, voelen en ervaren. Ongeveer 15 minuten hypnose is vergelijkbaar met 2 uur slaap en daarna voel je energieker, fris en alert.

Hoe voelt hypnose?
Sluit je ogen eens, haal diep adem en blaas langzaam uit. Open je ogen na 5 seconden. Zo voelt hypnose!